Hehe
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
26 December 2007 | Oeganda, Kampala
We zitten nu even in Kampala op doorreis van Jinja naar Kibala.
En in de shoppingmall waar we even wat boodschappen kunnen doen is een internetcafe met trage verbinding naar de buitenwereld: dus meteen maar een berichtje maken.
Ja wat moet ik zeggen. Het vliegt om! We zijn Kenia inmiddels alweer uit en zitten inmiddels in Oeganda. Vreselijk veel dieren gezien (de Big Five hadden we op dag 2 al te pakken!), vreselijk veel mensen gezien (want die wonen hier genoeg). We zijn hier als blanken vaak nog een bezienswaardigheid. Nu weet ik wat Bea moet voelen, want we zijn echt de hele dag aan het zwaaien! Waarbij vooral opvalt dat met name de kinderen (nog) zwaaien en 'jambo' roepen. De volwassen zijn heel wat minder enthousiast.
Vanmorgen nog even snel de oorsprong van de Nijl bezocht en nu op weg naar de chimpansees!
Nou sorry, ik moet stoppen. Omdat de pagina zo langzaam opstartte, ben ik door de tjd heen. Geniet nog even van 2e kerstdag (daar merken we hier echt helemaal niks van) en alvast een fijne jaarwisseling. Ik hoop dat ik snel weer wat kan versturen.
Groet
Gerrit.
O, ps
het is hier een graad of 30!
Maar de eerste twee nachten in Kenia stromende regen (en die stroom hier hard) en vanmorgen aan een stuk door bliksemflisten en gerommel. Maar gelukkig maar een paar druppeltjes.
En o ja, we staan elke dag zo rond zes uur in de morgen op (de ene dag wat vroeger, de andere een half uurtje later) en dat is, gegeven het feit dat het hier 2 uur (!!) vroeger is dan in Nederland niet echt aan te bevelen.
En o ja (2), we hebben de laatste vier dagen zonder gids rondgereden. Die moest naar huis in NL vanwege een overlijden in de familie.
En o ja (3) .... dat ben ik alweer vergeten.
Ik moet gaan.
doeiiiiiiiiii
:SMS update:, 27 december 2007 :
Update: we zijn terug in het kamp na de chimpanseesafari. Vanmiddag uren door de jungle gerend en veel apen gezien. Niet geaaid, want ebola he?
:SMS update:, 28 december 2007 :
Dag 10. Vanmorgen van Fort Portale naar Queen Elisabeth gereisd. En het is hier heet: de hippopotomussen vallen hier dood van het dak. Haha,hahaha. Gelukkig hebben we vanmiddag een boottocht gemaakt. Lekker koel! Best wel zwaar. Alleen nu niet, want we komen even bij op het terras van een 10-sterren hotel.
:SMS update:, 29 december 2007 :
DRAMA IN OEGANDA: Hedenmorgen troffen wij tijdens de gamedrive een olifant aan met n poot in een val. Hij kon nauwelijks nog lopen. De gids heeft de rangers gebeld. Een uurtje later hoorden we de knal. Zielig hoor.
:SMS update:, 1 januari 2008 :
Gelukkig nieuwjaar! Na 3 dagen van de buitenwereld afgesloten te zijn geweest om de berggorilla te kunnen bezoeken, hebben we weer dekking. Al raakt nu mijn telefoon leeg. Het was zwaar, maar de moeite waard. Groeten Gerrit
:SMS update:, 2 januari 2008 :
Vanuit Mbarara, Oeganda groeten! We zitten hier prima. We weten van de problemen in Kenia, maar merken er hier niks van. Brandstof schijnt wel in rap tempo schaars te worden. Maar onze chauffeur heeft de truck inmiddels volgetankt. Baobab houdt de situatie in Kenia in de gaten en in het uiterste geval wordt de terugreis aangepast, zo heeft de reisleider ons net gemeld. We zien wel! Eerst nog een paar dagen Oeganda, dan nog Tanzania. En daarna? Zanzibar?
:SMS update:, 3 januari 2008 :
En dat is drie! Ik ben in Tanzania. We staan nu nog te wachten op het inklaren van onze truck, maar daarna is het nog 50 km naar Bukoba aan het Victoriameer. Daar slapen we vannacht in een hotel en stappen we morgenavond op de 'bananenboot' naar Mwanza. Naar verluidt heeft het hotel een terras aan het meer. Lekker niksen in de zon en slapen in een echt bed. Hoop ik!
26 December 2007 - 09:11
Michiel:
Hoi Gerrit,
Leuk om je berichten te lezen. Wij zitten nu in Antwerpen, waar het een stuk minder warm is!! Wel veel mensen en dieren (bokito's) en we zijn hier voor die Belgen soms ook een echte bezienswaardigheid. Zeker als we beginnen te zwaaien.
Veel plezier op je verdere rondreis.
Groeten,
Michiel
26 December 2007 - 13:00
PvdB:
Hoi Gerrit,
Wat een belevenissen allemaal! Inmiddels is het weer hier van enige dagen ijs op de sloten veranderd naar regenachtig met af en toe een schel zonnetje. Het wild wat we hier tegenkomen positioneert zich mn in en om winkels (kenmerkt zich door haastig gedrag). Nog 1 kerstdis te gaan en dan vol schuldgevoel weer gaan sporten!
Gr PvdB -
26 December 2007 - 18:31
Peter B:
Nou Gerrit, zo te horen verveel je je geen moment. Goed om te horen dat je je goed vermaakt. En niet onbelangrijk, zonder die gids niet verdwaald in de bushbush?! Geniet van je verdere avonturen.
Groet
Peter -
27 December 2007 - 17:04
Jesper:
Hoi Gerrit,
Ik vond het harstikke leuk dat je naar mij gebeld hebt op mijn verjaardag!!
Ik hoop dat je een gelukkig nieuw jaar hebt.
Jesper! -
28 December 2007 - 10:13
Johan W:
Hoi Gerrit,
Wat leuk om jouw reis zo te kunnen volgen en wat een prachtige foto's. Hoop dat je er nog een paar kan downloaden.
Geniet nog met volle teugen van de rest van je vakantie en alvast een hele goede jaarwisseling toegewenst. -
30 December 2007 - 20:29
Bart En De Rest!:
He Gerrit,
Hier vanuit de Velserbroek een berichtje dat alles goed gaat en de regen weer is gearriveerd!!
Fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar...
Dus nog lekker genieten van 2007!!
Groet,
B. -
01 Januari 2008 - 10:48
Linda En Ronald:
Hay Gerrit,
Wat een spannende verhalen....leuk om te lezen en we hopen dat je je verder ook met de groep vermaakt!
De beste wensen voor 2008,
veel geluk,liefde gezondheid toegewenst,
Groeten Linda Ronald Joanne en ?.