C.S.I. Miami
Door: Gerrit blijft nog een week weg
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
10 December 2009 | Verenigde Staten, Miami
En om op dat aantal te komen hebben we gisteren (en vanmorgen) nog even Key West aangedaan. Het laatste eiland van een hele rits onder Florida. Het omgekeerde Rottummerplaat van de USA, zeg maar. Op minder afstand van Cuba dan van Miami. En dat was te merken want de temperatuur was aan de hoge kant, een graadje of 30!! Zelfs voor daar bijzonder.
Waarschijnlijk mede vanwege de weinige wind. Maar dat kwam dan weer goed uit voor de snorkel-/catamarantocht die ik vanmorgen heb gemaakt. Alleen.... die golfslag. Een boottocht van een uur, een uur snorkelen boven het koraalrif aldaar en nog een uur terugvaren is vergelijkbaar met een rollercoasterrit van ongeveer 2 en een half uur. Verder zal ik er maar niet over uitweiden, maar de visjes hadden een goede morgen. Soms vraag ik mij af waarom ik er uberhaupt aan begin? Waarschijnlijk wordt ik gedreven door een bovennatuurljke drang tot avontuur ..? Of gewoon overmoed? Of de leeftijd? Ik weet 't niet.
Maar sinds vanmiddag dus Miami. We zien overal Hummers rijden. Sommige zwart en de naam Horatio valt bovengemiddeld vaak. Al is dat denk ik snel het geval, want die naam hoor ik anders nooit. Een gigantisch grote stad waar het nog een hele opgave wordt om de coole plekken te vinden die er wel moeten zijn. Zo is mij in ieder geval verteld!
En vanaf vrijdag gaan we met z'n tweeen verder met de huurauto. De discussie is al losgebarsten wie Miami uit moet rijden, want het verkeer is een chaos. Met iemand die geen richtingsgevoel heeft (niet ik!) in een auto gaat dat nog een opgave worden. Maar we moeten wel haast maken: op zaterdagmiddag worden we alweer in Crystal River verwacht. Dat ligt linksboven Orlando een kilometertje of 600 verderop. Zwemmen met de manatees (een soort zeekoe) samen met onze (nu voormalige) reisleider. Die leek 't ook wel leuk. Dus treffen we die daar voordat hij naar huis terugvliegt. En je raadt het nooit: we gaan daar kamperen! Met de spullen die hij van z'n baas mee heeft. Toch nog even terug naar de natuur!
10 December 2009 - 06:23
Wij (velserbroek):
Hai Gerrit,
Geweldig weer de belevenissen!!!
Geniet nog even extra van de laatste week!
See u,
ps. mooie foto van Key West (beetje klein, maar zal snel groter formaat zien!?) -
10 December 2009 - 09:02
Nico:
Is toch allemaal maar weer snel gegaan, maar je drinkt de beker tot de bodem leeg. Goed zo! -
10 December 2009 - 17:47
Seakle:
Hey Gerrit,
Klinkt als een prima vakantie 30 graden,boottochtje snorkelen. Alleen jammer van de bijverschijnselen
zullen we maar zeggen ;-)
En toch nog even kamperen, beter kun je natuurlijk niet eindigen als echte wereldreiziger.
Veel plezier nog in Miami, en Crystal river bij de manatees.
Doe je de groetjes aan Ingrid?
Grtz Seakle -
10 December 2009 - 19:01
Linda, Ronald,kids:
Hay Gerrit,
Geniet nog even je laatste weekje! En denk je aan je rug, bij het kamperen?
Groeten van ons allemaal. -
11 December 2009 - 14:15
MariAnne (in Miami):
Wat een ontzettend leuk verslag. Maar ik wil ook groetjes van Seakle!
En stuur die maar naar huis, want daar gaat zij ... ga ik vandaag naar toe.