Geen halve, de hele .. - Reisverslag uit Marathon, Verenigde Staten van Gerrit Zorgdrager - WaarBenJij.nu Geen halve, de hele .. - Reisverslag uit Marathon, Verenigde Staten van Gerrit Zorgdrager - WaarBenJij.nu

Geen halve, de hele ..

Door: Gerrit op Marathon

Blijf op de hoogte en volg Gerrit

16 December 2009 | Verenigde Staten, Marathon

Dat is me ook wat .. een motel met wifi. Alleen niet op de kamer?! Dus zit ik nu onder een onbewolkte hemel die langzaam steeds donker wordt dit bericht te tikken. O, het zweet staat op m'n rug want we zitten nu op een van de middelste Keys onder Florida. Marathon om precies te zijn. Ongeveer 42 mijl van Key West, het begin van highway 1. Denk dus niet dat jullie het moeilijk hebben, met het weer in Nederland. Hier is het hartstikke benauwd. Het heeft vanmiddag een paar keer even geregend en bij temperaturen van 30 graden wordt het dan best klam! De electriciteitsdraden (leermoment!) lopen hier bovengronds en die knetteren terwijl ik dit zit te typen. Zo klam is het.

Gisteren kon ik het even niet laten en heb ik toch nog even strand gereden. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er leuk aan is? Geslapen hebben we in Ft Lauderdale. Daar ben ik nog even door het rode licht gereden, heb ik nog even spook gereden en zijn we best wel lang op zoek geweest naar een slaapplaats. De routenavigator deed weer even raar! Maar uiteindelijk is alles goed gekomen! Maar vergeten doen zij mij daar niet snel!!
Vanmorgen door de ochtendspits van Miami (druk) afgezakt naar de Keys, waar het dus nog steeds warm is.
En hier zitten we dan. Met z'n tweeen in een verder leeg motel (in ieder geval tot nu toe). Onze laatste dagen 'uit te zitten'.

Dit is dan ook -denk ik- mijn laatste verslag. Morgen gaan we waarschijnlijk nog zeeschildpadden en dolfijnen kijken. Of niet. Ik weet 't nog niet.

En het is best wel veel geweest, bedenk ik achteraf. Al die verslagen. Bijna om de dag! Maar bedenk: veel reizigers houden een dagboekje bij van dit soort vakanties. Dan weten ze achteraf wat ze precies waar gedaan hebben. Ik niet.
Ik ga onvoorbereid weg. En weet achteraf niet meer wat ik precies waar heb gedaan. Dan kan ik iedereen nog lang lastig vallen met 'O, ja -verhalen'. Leuk toch?

Vrijdag ben ik weer thuis. Eindelijk weer een normaal toetsenbord in plaats van dit Ipod schermpje! En tot slot: het is inmiddels donker en nog steeds stil.
Komen we vrijdag niet op Schiphol aan, bel dan de politie in je woon of verbljfplaats en zeg dat wij woensdag voor het laatst in ........ Eh, ben ik toch vergeten hoe dit motel heet.

• 16 December 2009 - 05:47

Wij (velserbroek):

Je zou nog bijna medelijden krijgen met jullie!?!? Not.....

• 16 December 2009 - 05:48

Stella/Amber/Maarten:

Wow, wat een reis en wat een leuke verslagen! We hebben ervan genoten. Nou nog even veilig thuiskomen vanuit dat lege motel aan het begin van de highway, brrr, het lijkt wel een griezelfilm. Enfin, prettige reis terug en groetjes!

• 16 December 2009 - 18:22

Danny En Brigitte:

Gut, ik dacht altijd dat het zo makkelijk rijden was in de States. Wij zijn wel jaloers op die temperatuur daar. Hier vriest het licht en vanavond en morgen (donderdag) wordt regen of sneeuw verwacht, BRR.
    Gerrit goede terugreis gewenst.

• 16 December 2009 - 18:49

MariAnne:

Hi Ing en Gerrit,
    Kan me nu al niet meer voorstellen dat ik vorige week nog dezelfde temperaturen had als jullie daar in Florida. Ben inmiddels weer helemaal gewend hier (wat gaat dat toch snel). Foto's van de eerste 3 weken USA zijn uitgezocht en vandaag naar jullie thuisadressen gezonden. Ben ook heel benieuwd naar jullie foto's en bijbehorende verhalen van met name jullie laatste week! Goede reis terug en tot heel snel.
    Liefs, MariAnne.

• 16 December 2009 - 20:01

Natascha:

Jeetje, sneu hoor, 30 graden en klam... Je gaat er nog naar terug verlangen als je vrijdag landt, want je schaatsen kunnen gelijk uit het vet!
    Ben benieuwd naar de foto's bij al je avonturen. Tot snel!

• 16 December 2009 - 20:37

Seakle:

Ik kijk met smart uit naar alle o, ja verhalen, maar dan wel geilustreerd met foto´s ;-)
    Veel plezier bij de schildpadden en dolfijnen of niet?

fijne terugreis en alvast prettige feestdagen.
    En nog bedankt voor het kaartje ;-)

Groet Seakle