Manatee of zeekoe
Door: Gerrit heeft gezwommen
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
14 December 2009 | Verenigde Staten, Daytona Beach
De.oostkust leek een slimme keuze omdat het vanuit het westen bewolkt werd. En zodoende hebben we het tot de avond zonnig gehouden. Vanavond viel de zeemist in, dus zijn we maar naar de film geweest: 2012. Een realistische film over het einde van de aarde (of niet). Een eye-opener, een bioscoop in de VS. Het is namelijk precies hetzelfde als in Nederland! Met luidruchtige, smakkende, bellende medebezoekers.
Nee, dan vanmorgen om vijf uur aan de westkust. Bij het Homosassa Wildlife Refuge. Samen met nog een stuk of 15 andere dapperen vroeg op, op zondagmorgen om met manatees te gaan zwemmen. Een met uitsterven bedreigde zeekoesoort die in de wintermaanden daar het warme water opzoeken.
Hoewel onze 'captain' op weg naar de plek de vertrekkende manatees opriep vooral terug te zwemmen omdat ze bang was dat er anders niets te zien was, bleek dat niet nodig. Tientallen manatees lagen in het water te dobberen en velen hebben we kunnen aaien, mee kunnen spelen en kunnen bekijken met onze snorkelsets. Ze wegen soms meer dan 800 kilo, maar zijn zo vriendelijk dat ze met hun snuit je duikbril raken en teugkomen als ze extra aangehaald willen worden. Een bijzondere gebeurtenis die voor onze oud-reisleider Pete reden is om zijn baas voor te stellen om deze trip, die niet in het reisschema van de Amerikaanse reisagent voorkomt, in het vervolg op te nemen.
Maar ja, dan lees ik eerst de reacties op m'n vorige bericht en wat zie ik: een bijzondere gebeurtenis in Nieuw-Vennep! Daar kan ik dus niet overheen. Peter, Esther: gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. En als er net zo goed op haar wordt gepast als op de manateebabies, dan wordt ze vast een grote meid.
14 December 2009 - 08:47
Peter B:
Mooie belevenis! Nog even en dan is het weer back home. Hier gaat het de hele week vriezen(het ijs zit nu al op de auto's) en waarschijnlijk ook sneeuwen!!
Have fun and see you soon. -
14 December 2009 - 12:16
Peter Vd B:
Hoi Gerrit, bedankt voor je felicitaties, het begint hier een petit peu te sneeuwen (eindelijk vd regen af?)De kachel snort en wij krijgen les in aanleggen, badderen enz. Wat is het leven mooi!
Geniet van wat nog komen gaat!